yodafestival.se

David Pilbäck

David Pilbäck DJ Open 3

Ecstatic Dance

David Pilbäck visste tidigt att hans liv skulle handla om rörelse och dans. Redan som liten pojke lärde han sig dansa av sin mamma hemma på köksgolvet. Musiken och dansen har tagit honom till den Argentinska tangon, till svettiga houseklubbar och till en kandidatuppsats i Filosofi om relationen mellan kroppsrörelse och vårt känsloliv. Det David vill göra inom dansen är att skapa ett rum där dansen subversiva kraft får verka, ett rum där dansen omvandlar trauma till visdom. David vill bygga en medveten dansgemenskap där den sociala aspekten av dansen får ta större plats och där alla känslor är tillåtna. Vi måste vara större än att leva och dansa halvhjärtat och tryggt.

Ecstatic Dance

Ecstatic Dance är en shamansk danspraktik som har sitt ursprung från Hawaii. Den bygger på några enkla principer: Dansa hur du vill. Inget prat på dansgolvet. Respektera dig själv och varandra. Vi kan inbjuda till samspel, men om någon ignorerar dig betyder det ett nej. På detta dansgolv betyder namaste betyder: ”tack för dansen, som slutar nu”. Musiken i denna workshop följer en spänningskurva som påminner om den inom frigörande dans eller fem rytmer. Vi inleder med lugna toner för att under 45 minuter arbeta oss upp till extatisk intensiv musik som house och techno, för att sedan sakta ner i lugnare after-hours musik och avslutar med meditativa rymter. Som DJ Open kommer jag spela dansvänlig musik, både organisk och elektronisk, med lutning mot synkoperingar, busiga lekfulla rytmer, repetitiva malande rytmer som inbjuder till trans och den musikaliska motsvarigheten till böljande slöjor. David har en bakgrund inom alternativ tango, fusion dans och dans på Stockholms houseklubbar så musiken kommer inspirera till samspel, både till pardans, kontaktimprovisation och annat socialt samspel. Det är även helt ok att dansa i sin bubbla.

Söndag 16.30-18.00
  • Follow us

  • Wellness Bazaar

    Wellness Bazaar

    Välkommen till våran Wellness Bazaar som är gratis att besöka för alla. Mässa med flertal utställare, Indisk restaurang, raw food café och öppen scen.

  • YoDa Instagram