yodafestival.se

David Pilbäck

David Pilbäck DJ Open 3

Ecstatic Dance
TRE

David Pilbäck visste tidigt att hans liv skulle handla om rörelse och dans. Redan som liten pojke lärde han sig dansa av sin mamma hemma på köksgolvet. Musiken och dansen har tagit honom till den Argentinska tangon, till svettiga houseklubbar och till en kandidatuppsats i Filosofi om relationen mellan kroppsrörelse och vårt känsloliv. Det David vill göra inom dansen är att skapa ett rum där dansen subversiva kraft får verka, ett rum där dansen omvandlar trauma till visdom. David vill bygga en medveten dansgemenskap där den sociala aspekten av dansen får ta större plats och där alla känslor är tillåtna. Vi måste vara större än att leva och dansa halvhjärtat och tryggt.

Ecstatic Dance

Ecstatic Dance är en shamansk danspraktik som har sitt ursprung från Hawaii. Den bygger på några enkla principer: Dansa hur du vill. Inget prat på dansgolvet. Respektera dig själv och varandra. Vi kan inbjuda till samspel, men om någon ignorerar dig betyder det ett nej. På detta dansgolv betyder namaste betyder: ”tack för dansen, som slutar nu”. Musiken i denna workshop följer en spänningskurva som påminner om den inom frigörande dans eller fem rytmer. Vi inleder med lugna toner för att under 45 minuter arbeta oss upp till extatisk intensiv musik som house och techno, för att sedan sakta ner i lugnare after-hours musik och avslutar med meditativa rymter. Som DJ Open kommer jag spela dansvänlig musik, både organisk och elektronisk, med lutning mot synkoperingar, busiga lekfulla rytmer, repetitiva malande rytmer som inbjuder till trans och den musikaliska motsvarigheten till böljande slöjor. David har en bakgrund inom alternativ tango, fusion dans och dans på Stockholms houseklubbar så musiken kommer inspirera till samspel, både till pardans, kontaktimprovisation och annat socialt samspel. Det är även helt ok att dansa i sin bubbla.

TRE står för Tension and Trauma Release Exercises och är en enkel, säker och kraftfull metod för att nedreglera spänning i vårt nervsystem. TRE metoden aktiverar skakmekanismen som vi har gemensamt med alla andra däggdjur genom att klienten utför några enkla kroppsövningar. Därefter lägger sig klienten på sin yogamatta och lätta pirrningar kan kännas i benen, dessa fortplantar sig upp i höften och magen. Skakningarna följer olika mönster som beror på hur spänningarna i klientens fascia ser ut. Skakningarna följer ofta de fascia linjer som utarbetats inom Anatomy Trains. Efter en TRE-session upplever många att kroppen känns som efter en bra massagebehandling där man somnat till en stund.

Söndag 16.30-18.00
 • Follow us

 • Wellness Bazaar

  Wellness Bazaar

  Välkommen till vår Wellness Bazaar som är gratis att besöka för alla. Mässa med flertal utställare, Indisk restaurang, raw food café och öppen scen.

 • Open Stage

  Open Stage

  Vill ni vara med på vår Open Stage i Wellness Bazaar?

 • YoDa Instagram