yodafestival.se

Josefin Wikström

Josefin wikström stockholm yoga dance festival yodafestival

Prison Yoga
Rytmens Kraft

Josefin har praktiserat och studerat yoga de senaste 24 åren.
Hon har många års erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna som genomgått trauma både i Indien och i Sverige. Klasserna är utformad från detta praktiska arbete och hennes egna upplevelser att yogan och dansen är oerhört enkla, effektiva och glädjefyllda metoder som kan användas av alla.

Josefin är utbildad augusti 2017 genom The trauma institute i Boston USA under ledning av Bessel van der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom traumaforskning. I hennes utbildningar ingår även traumasensitiv yoga via ett flertal utbildningar och samarbete med James Fox, grundare av The prison yoga project USA, samt rörelseterapi med Tripura Kashyap i Indien.

 

Prison Yoga
En fysisk mindfulnessbaserad yogaklass som inriktar sig mot att återetablera en känsla i kroppens uttryck samt förlösa negativ traumatisk stress i den fysiska kroppen, nervsystemet och sinnet.
Ett traumaanpassat program med en blandning av fysisk utmaning, andningsövningar, dansrörelser och guidad avslappning.

 

Rytmens kraft
Människan har genom historien alltid dansat, genom glädje och starka känslor, dansen har gett uttryck för vårt inre känslomässiga landskap. Rytm och dans har kraften att skapa en gemenskap utan ord, förlösa negativ stress, skapa glädje och ett starkt kroppsspråk.

Klassen är en kombination av element från rörelseterapi och ren glädje från galna Bollywoodkoreografier och elektroniska rytmer. Vi går igenom hur dans kan hjälpa till vid olika former av traumatiseringar och vad som händer i kroppen på ett djupare plan, hjärnans neurologiska kopplingar och i nervsystemet.
Välkommen att dansa som om du vunnit på lotto!
Det bästa av allt..ingenting kan bli fel.
Inga förkunskaper behövs.
Vi dansar barfota och var beredd på att svettas!

Lördag 10.30-12.30 Söndag 10.00-11.30
 • Follow us

 • Wellness Bazaar

  Wellness Bazaar

  Välkommen till vår Wellness Bazaar som är gratis att besöka för alla. Mässa med flertal utställare, Indisk restaurang, raw food café och öppen scen.

 • Open Stage

  Open Stage

  Vill ni vara med på vår Open Stage i Wellness Bazaar?

 • YoDa Instagram