yodafestival.se

Johan Nilsson

Johan Nilsson stockholm yoga dance festival yoda festival

Kontaktimprovisation

Johan har utforskat Kontaktimprovisation under 10 år. Senast i samarbete med Irene Sposetti och Being Motion.
Han utforskar också och binder samman dans med naturen och naturliga fenomen. Som Biodynamisk Trädgårdsmästare finner han kopplingar genom arbete med Spiraler, Evolution, Rytmer och de olika Elementen.
”Jag tycker om att använda imagination och fascinationen for detaljer som verktyg för att skapa min egen dans och som en guide i kontakt med andra.
I Kontaktimprovisation tycker jag om att relatera till viktutbyte, rymd och jag tycker definitivt om att ta en viss grad av risk”

Lekfulla Ytor – Hudens Växlande Landskap

Genom att använda Kontaktimprovisation som ett verktyg för att erfara vår egen kropp och dess olika system kommer vi att utforska huden som en yta och som en startpunkt för rörelse. Vi låter dansen utvecklas genom att utforska de föränderliga landskap vår egen hud erbjuder och låter närvaron i någon annans beröring vara en följeslagare i en resa i rörelse, kommunikation och interaktion.

Kontaktimprovisation är ett utforskande av dans och rörelse som startar med vår relation till golvet, beröring, vikt och tyngdlagar. Den ger medveten om vår egen kropp och låter sinneserfarenheter vara startpunkten för rörelse. Genom att lära oss hur vi hanterar och svarar på impulser och den icke-verbala kommunikationen mellan kroppar leder den oss in till en dans i Närvaro.

 

 

Söndag 16.30-18.00
 • Follow us

 • Wellness Bazaar

  Wellness Bazaar

  Välkommen till vår Wellness Bazaar som är gratis att besöka för alla. Mässa med flertal utställare, Indisk restaurang, raw food café och öppen scen.

 • Open Stage

  Open Stage

  Vill ni vara med på vår Open Stage i Wellness Bazaar?

 • YoDa Instagram