fbpx
Skaka Loss

Skaka Loss

Trummor hjälper oss att förena kring en sak: rytmen som rör oss. Från omkring den afrikanska kontinenten finns tusentals olika folk med speciella danser och kulturella traditioner. Men om du kommer från norra, centrala eller södra Afrika dansar människor för att komma ihop, uttrycka känslor och känna sig fri. Skaka Loss är en inbjudan till en resa för att känna alla dessa saker utan specifika danssteg. Vi skakar våra kroppar, vi träffas, vi dansar och vi släpper. Följ med på denna dansupplevelse där allt som spelar roll är hur det känns.

Lisa Josefsson

Lisa Josefsson, danslärare och artist tror att dans är det ögonblicket när det inte finns annat än din kropp, rytmen och dansarna runt dig. Att dansa i sin ursprungliga form är ett uttryck för en känsla snarare än något som skapats för scenen. Lisa arbetar med olika dansformer som traditionella afrikanska danser, blues och swing, där dans är en genväg för att känna sig fri. Mocambikiska traditionella danser, som Lisa specialiserat sig på är ofta relaterade till traditionella ceremonier där trummans rytmer och den kraftfulla rörelsen leder till en djup andlig närvaro med sig själv och med andra dansare. Du kan vara ledsen, glad eller upphetsad, men var beredd att det kan förändras under vägen.

Celso Paco

Celso föddes 1966 i Maputo, Moçambique. Han växte upp i en gammaldags tradition och började tolka traditionell musik och dans från sitt moderland från barndomen. Genom ljuden av folkmusikinstrument som mbira, timbila, trummor och många andra, samt berättande, får Celso publiken att gå med på en resa till Afrikas heta savanna utan att lämna rummet.