fbpx
The GROOVE

The GROOVE

The Groove är en klass som unifierar deltagarna i samma rytm eller rörelse och som är så enkel att man kan använda sin kreativitet, sätta sin egen prägel på steget och samtidigt uppleva hur rörelsen känns i kroppen, istället för att koncentrera sig på att göra rätt. Olika musikstilar blandas så att rörelsespannet blir brett och varierat. The Groove är mer en upplevelse än en dansklass, man vet inte hur det känns förrän man har provat. Varmt välkomna att opretentiöst uttrycka er egen stil och personlighet, på ett dansgolv som osar av kreativitet, djup och glädje.

 

Linneá Larsson

Efter över 25 års danserfarenhet av allt mellan hiphop och grekisk folkdans, började Linnéa längta efter något mer och djupare i dansen, något mer än att memorera koreografier och försöka att göra rätt och se ut som någon annan. De roligaste stunderna i dans hade ändå alltid varit ute när spontandans synkade med andra på dansgolvet och/eller när hon hamnade i ett tillstånd av att glömma tid och rum och sluta tänka. Hur lär man ut det i en klass? Går det? Och hur skulle hon kunna hålla dansklasser i flera olika stilar? Hon upptäckte The Groove 2011 och blev förälskad direkt. Nu ger hon klasser regelbundet i Stockholm och emellanåt på festivaler runtom i Sverige. Linnéa är förutom Groove facilitator, utbildad i Access Consciousness samt MEM (Mace Energy Method).

Mattias Sundman

Det började med att Mattias blev visad bilder av Shervin Boloorian på hur celler och cancerceller påverkas av ljud (forskning från 80-talet av Fabien Maman). Det påstods att vissa ljud fick celler att lysa upp energimässigt och vissa ljud fick cancerceller att upplösas. Detta sådde ett frö hos Mattias som några år senare tog beslutet att börja spela Gong. Mattias är nu utbildad Gongmästare och spelar regelbundet i Nynäshamn, Stockholm och även på yogafestivaler runt om i Sverige.