fbpx

We welcome Jack Stafford from England that comes with a fun workshop and entertains us in the world of Ayurveda.

Intervju in the magazine Yoga för dig:

Vad innebär det att vara en ayurvedisk trubadur?

– Jag har varit trubadur i tio års tid, rest jorden runt och gett konserter, berättat historier och spridit mitt budskap om fred och kärlek. Numera sprider jag ayurvedans budskap. Sedan jag utbildade mig till ayurvedisk praktiker har jag kombinerat detta med min musik.

Kan du förklara kopplingen till ayurveda? Är det melodierna som är ayurvediska, eller texterna?

– Det är texterna. Jag har sånger för alla doshor, exempelvis: ’She’s Vata, dry and light, rough to the touch, cold as ice / Subtle and clear, can’t stop moving around’. Och: ’Waking up before the sun / Have your motions one by one / Clean out the Kapha from your head / Accumulated while in bed’.

Du skriver på din hemsida att du underlättar för andra att lära sig mer om ayurveda med hjälp av lättmemorerade sånger. Är det vad vi kan vänta oss av dig i Stockholm?

– Ja, jag har skrivit sånger som är lätta att komma ihåg. Du kan förstå de ayurvediska principerna genom att gång efter gång lyssna till sångerna.

Utöver musikframträdanden kommer du även hålla i ett föredrag. Vad kommer du att tala om?

– Jag kommer att ge en ”playshop”, där vi delar in oss i grupper för dosha­diagnostik. Det blir en rolig, interaktiv och på alla plan uppslukande erfarenhet.