Lärare & Artister

Stockholm Yoga & Dance festival är stolta att presentera dom första av alla lärare (50 st) som kommer till festivalen med sin kunskap och värme.

Stewart Gilchrist

Stewart Gilchrist is known throughout London for his popular, innovative, authentic dynamic classes. He infuses his high energy and challenging teachings with yogic knowledge, as well as his unique charisma, politics and humour. His classes include an emphasis on breath, vinyasa and philosophy with strong physical adjustments. Stewart applies the original teachings of yoga to the modern world to create a thought-provoking class.

Jacopo Yogendra Ceccarelli

Jacopos journey with Yoga started at an early age as he was introduced to oriental arts by a relative. In '94 Jacopo become a Yoga Teacher under the guidance of a group of Indian Tantric Monks.
Following his passion for study, practice and research he founded the Anukalana approach to Yoga where Integration is the process for developing advanced principles for the practice of Asana, Pranayama and Meditation.

Magnus Fridh

Magnus började meditera i tonåren och har genom studier i tibetansk buddhism och universitetsstudier i indologi fördjupat sig i ämnet. Han undervisar grupper i ashtangayoga, mindfulness och meditation och är även en av grundarna till Mindfulness Appen.

Sheila Arnell

Sheila Arnell undervisar i Hathayoga och Yin och är själv Ashtanga-utövare sen många år tillbaka. Hon har även undervisat tonåringar/unga kvinnor i yoga och meditation.
Sheila är bland annat engagerad i “About Yoga”, som hon leder tillsammans med Magnus Fridh. Sheila och Magnus håller klasser tillsammans och har som ambition att få alla som är nyfikna på yoga och meditation att känna sig välkomna på ett stöttande och tillåtande sätt.

Mateusz Krawiec

Mateusz Krawiec arbetar som yogalärare i Stockholm och är student och lärare av många traditioner av yoga. Han är grundare av festivalen Yoga Village i Polen.Jag älskar alla aktiviteter som förbinder mig djupare med livet. Att spela med rörelse, ljud, andetag och att känna och rikta energi i hela kroppen.

Angelica Nanda Schäfer

Angelica Nanda Schäfer är skaparen av konceptet Freemove Yoga. Hon har undervisat på heltid de senaste 15 åren och driver sin egna yogastudio i Sverige. Med passion för rörelse och fascination för att på olika sätt stilla sinnet älskar hon att utforska språket mellan kropp och själ och hon uppmanar dig till att vara kreativ och lekfull på golvet. ”Allt handlar om att hitta den inre friheten".

Johan Nilsson

Johan har utforskat Kontaktimprovisation under 10 år.
Han utforskar också och binder samman dans med naturen och naturliga fenomen. Som Biodynamisk Trädgårdsmästare finner han kopplingar genom arbete med Spiraler, Evolution, Rytmer och de olika Elementen.
”Jag tycker om att använda imagination och fascinationen for detaljer som verktyg för att skapa min egen dans och som en guide i kontakt med andra.

Mattias Sundman

Det började med att Mattias blev visad bilder av Shervin Boloorian på hur celler och cancerceller påverkas av ljud (forskning från 80-talet av Fabien Maman). Det påstods att vissa ljud fick celler att lysa upp energimässigt och vissa ljud fick cancerceller att upplösas. Detta sådde ett frö hos Mattias som några år senare tog beslutet att börja spela Gong.

jOjo Norell

jOjo är yoga och meditationsinstruktör och har länge haft meditationen, yogan och löpningen i sitt liv. Han grundade Running Yoga år 2009 som är en träningsform som kombinerar meditation, löpning och yoga. Det handlar inte om hur fort du rör din kropp. Det handlar om hur sakta du rör ditt sinne. jOjos kärlek till musik ges plats genom hans roll som Dj i bl.a Freemove yoga klassen och Ecstatic Dance.