Lärare & Artister

Stockholm Yoga & Dance festival är stolta att presentera dom första av alla lärare (50 st) som kommer till festivalen med sin kunskap och värme.

Magnus Fridh

Magnus började meditera i tonåren och har genom studier i tibetansk buddhism och universitetsstudier i indologi fördjupat sig i ämnet. Han undervisar grupper i ashtangayoga, mindfulness och meditation och är även en av grundarna till Mindfulness Appen.

Sheila Arnell

Sheila Arnell undervisar i Hathayoga och Yin och är själv Ashtanga-utövare sen många år tillbaka. Hon har även undervisat tonåringar/unga kvinnor i yoga och meditation.
Sheila är bland annat engagerad i “About Yoga”, som hon leder tillsammans med Magnus Fridh. Sheila och Magnus håller klasser tillsammans och har som ambition att få alla som är nyfikna på yoga och meditation att känna sig välkomna på ett stöttande och tillåtande sätt.

Anne Grundel

Anne är dansinspiratör sedan 1992 – pionjär i Sverige.
1993 startade hon Frigörande Dans Akademin och utvecklade den Frigörande Dansen i kombination med medveten närvaro.
Som ledare är hon speciellt uppskattad för att skapa en trygg atmosfär, som inspirerar till medveten närvaro och tillåter deltagarna att hitta sin egen väg till utveckling och läkning genom dansen.

Mateusz Krawiec

Mateusz Krawiec arbetar som yogalärare i Stockholm och är student och lärare av många traditioner av yoga. Han är grundare av festivalen Yoga Village i Polen.Jag älskar alla aktiviteter som förbinder mig djupare med livet. Att spela med rörelse, ljud, andetag och att känna och rikta energi i hela kroppen.

Angelica Nanda Schäfer

Angelica Nanda Schäfer är skaparen av konceptet Freemove Yoga. Hon har undervisat på heltid de senaste 15 åren och driver sin egna yogastudio i Sverige. Med passion för rörelse och fascination för att på olika sätt stilla sinnet älskar hon att utforska språket mellan kropp och själ och hon uppmanar dig till att vara kreativ och lekfull på golvet. ”Allt handlar om att hitta den inre friheten".

Olivia Bergren

Olivia har yogat i över ett decennium, och har undervisat klasser och workshops nästan lika länge. Med hennes brinnande intresse för kroppen i rörelse önskar hon att dela sin kunskap om anatomi, biomekanik och fysiologi på ett tillgängligt sätt där deltagarens relation till den egna kroppen stärks. Hennes klasser är utforskande och lekfulla där varje person får plats att utvecklas utifrån sina egna premisser.

Mattias Sundman

Det började med att Mattias blev visad bilder av Shervin Boloorian på hur celler och cancerceller påverkas av ljud (forskning från 80-talet av Fabien Maman). Det påstods att vissa ljud fick celler att lysa upp energimässigt och vissa ljud fick cancerceller att upplösas. Detta sådde ett frö hos Mattias som några år senare tog beslutet att börja spela Gong.

Livia Wanntorp

En stärkande yoga är den yoga som du anpassar till din kropp och inte tvärtom!” Feeling in the asanas through mindful movement” är mitt motto.
Livia är Certifierad Virya Yogalärare (RYT-500) enligt Yoga Alliance och har hunnit med att specialisera mig i flera inriktningar som Rehab Yoga, Vinyasa, Virya strength och Mobility samt Restorative.

Helen Larsson

Helen har praktiserat och studerat yoga i närmare 25 år. Hon leder yoga för alla åldrar och har specialiserat sig i yoga för barn. Hon organiserar yogaläger och andra aktiviteter på skolloven. Helen håller även workshops och utbildningar i barnyoga, riktade såväl mot personal inom skola och förskola som mot yogalärare och privatpersoner. Hon är även författare till en bok om barnyoga, ”Yoga med barn” (Lava Förlag).

Kerstin Åkesson

Kerstin Åkesson med Movement to ART sedan 2003 inspirerar med individuella klasser/ konstultationer & grupper i Bilder & Konst och Rörelse & Konst och eget måleri under ArtoRent. Kerstin klasser har fokus på att var och en är sitt unika uttryck och ska få möjlighet att växa och utvecklas utefter behov både individuellt och i grupp. Kärleken till naturen växer varje dag och Kerstin önskar föra in nyfikenhet, lekfullhet och skönhet i det som erbjuds via Movement to ART.

jOjo Norell

jOjo är yoga och meditationsinstruktör och har länge haft meditationen, yogan och löpningen i sitt liv. Han grundade Running Yoga år 2009 som är en träningsform som kombinerar meditation, löpning och yoga. Det handlar inte om hur fort du rör din kropp. Det handlar om hur sakta du rör ditt sinne. jOjos kärlek till musik ges plats genom hans roll som Dj i bl.a Freemove yoga klassen och Ecstatic Dance.