Lärare & Artister

Här kommer våra första lärare!
Stockholm Yoga & Dance festival är stolta att presentera 60 lärare och artister från hela världen som kommer till festivalen med sin kunskap och värme.
Välkommen till höstens varmaste helg.

Esta Polyesta

DJ Polyesta creates a party with Global Beats and Ethno House. Polyesta is well known for her World Music and Balkan Beats sets, but because of her love for electronic music, she truly enjoys merging beats with ethnic music into a funky feel-good mix. She blends music from Africa, Asia, Middle East, Latin America and Europe like there are no borders, connecting cultures and people in dance. Polyesta’s style is flowing and feminine, uplifting and fun. “Dance is a celebration.”

Magnus Fridh

Magnus började meditera i tonåren och har genom studier i tibetansk buddhism och universitetsstudier i indologi fördjupat sig i ämnet. Han undervisar grupper i ashtangayoga, mindfulness och meditation och är även en av grundarna till Mindfulness Appen.

Jethro Rahajaan

Jethro has a great passion for dance. He started breakdancing at age 13 and learned many other dance and movement styles along the way, like popping, locking, contemporary dance, classical ballet, acrobatics, capoeira and contact improvisation.
Nowadays he teaches his fusion style called Contemporary Breaking in Amsterdam and he can be seen on stages either solo or in theater shows.

Josefin Wikström

Josefin har praktiserat och studerat yoga de senaste 25 åren.
Hon har många års erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna som genomgått trauma både i Indien och i Sverige. Klasserna är utformad från detta praktiska arbete och hennes egna upplevelser att yogan och dansen är oerhört enkla, effektiva och glädjefyllda metoder som kan användas av alla.

Veronica ’Vevve’ Jäderlund​

Veronica 'Vevve' Jäderlund​s klasser beskrivs ofta som starka, lekfulla och inbjuder till introspektion. Oavsett om det är snabbare flöden eller lugnare klasser hon håller.  Om att hitta sitt eget flow säger hon: "vi hittar till yoga av olika anledningar, och behöver olika aspekter av praktiken i vår egna resa. Släpp tankarna att det finns ett rätt sätt, och yoga på ditt sätt istället".

Eva Seilitz

Eva Seilitz har en fil.mag i Tros- och livsåskådningsvetenskap och är utbildad Hathayoga-lärare i Sverige och i USA. Hon har tidigare arbetat som folkhälsosamordnare för Norrtälje kommun, och under åtta års tid lade hon grunden för Kriminalvårdens nationella yogakoncept.

Anne Grundel

Anne är dansinspiratör sedan 1992 – pionjär i Sverige.
1993 startade hon Frigörande Dans Akademin och utvecklade den Frigörande Dansen i kombination med medveten närvaro.
Som ledare är hon speciellt uppskattad för att skapa en trygg atmosfär, som inspirerar till medveten närvaro och tillåter deltagarna att hitta sin egen väg till utveckling och läkning genom dansen.

Mateusz Krawiec

Mateusz Krawiec arbetar som yogalärare i Stockholm och är student och lärare av många traditioner av yoga. Han är grundare av festivalen Yoga Village i Polen.Jag älskar alla aktiviteter som förbinder mig djupare med livet. Att spela med rörelse, ljud, andetag och att känna och rikta energi i hela kroppen.

Peter Appel

Peter Appel är bland annat utbildad i Satyananda yoga, Kundalini yoga och Yin&Yang yoga. Har också gått Donna Farhis Advanced Yoga teacher training och är jag Dancing Freedom facilitator.
På senare år så har han skapat Movingness som bygger på natural moments, men eftersom han har en bakgrund inom yoga, dans, Feldenkreis och andra helande metoder, så är programmet mycket mjukare, mycket vänligare, och, ja, meditativt till sin natur.

Hanna Backman

Hanna fann yogan för närmare 20 år sedan och hennes yogaväg har varit lång och vindlande.
Hon har studerat för flera olika lärare och yogat i många olika länder. Hon har fallit ur, ifrågasatt och kommit tillbaka och brinner idag för att föra yogatraditionen vidare på ett sätt är relevant för människor idag.

Angelica Nanda Schäfer

Angelica Nanda Schäfer är skaparen av konceptet Freemove Yoga. Hon har undervisat på heltid de senaste 15 åren och driver sin egna yogastudio i Sverige. Med passion för rörelse och fascination för att på olika sätt stilla sinnet älskar hon att utforska språket mellan kropp och själ och hon uppmanar dig till att vara kreativ och lekfull på golvet. ”Allt handlar om att hitta den inre friheten".

Elin Sandberg

Med ett stort intresse för hälsa och välbefinnande, har Elin de senaste åren studerat medicin och yoga, hand i hand. Ur ett holistisk perspektiv väver hon samman kunskaper från öst och väst - men framförallt drivs hon av en stor vilja att hjälpa andra att må bra i både kropp och själ. Elin är utbildad inom Ashtanga Vinyasa på Brahmani Yoga i Goa, medicinsk yoga från MediYoga Institutet, samt tog läkarexamen från Örebro Universitet 2017.

Pavel Cassius

Pavel tränade kung fu i tonåren, och gick över till dans efter gymnasiet. Han avbröt en yrkesdansarutbildning på grund av en skada och utbildade sig sedermera till leg. sjukgymnast med examen från Karolinska Institutet 2006 då han också gick sin första yogainstruktör utbildning för Ulrica Norberg.
Sedan 2013 har han undervisat i det egna gruppträningskonceptet FloMo®.

Susanne Nilsson

Susanne provade sin första klass i de 5 Rytmerna 2003 och föll huvudstupa förälskad i denna practice, och har sedan dess haft de 5 Rytmerna som sin meditation, livsredskaps-låda och sin glädje.
Hon har rest och träffat dansande vänner jorden runt, och är nu verksam som 5 Rytmer lärare i Stockholm.

Mattias Sundman

Det började med att Mattias blev visad bilder av Shervin Boloorian på hur celler och cancerceller påverkas av ljud (forskning från 80-talet av Fabien Maman). Det påstods att vissa ljud fick celler att lysa upp energimässigt och vissa ljud fick cancerceller att upplösas. Detta sådde ett frö hos Mattias som några år senare tog beslutet att börja spela Gong.

Livia Wanntorp

En stärkande yoga är den yoga som du anpassar till din kropp och inte tvärtom!” Feeling in the asanas through mindful movement” är mitt motto.
Livia är Certifierad Virya Yogalärare (RYT-500) enligt Yoga Alliance och har hunnit med att specialisera mig i flera inriktningar som Rehab Yoga, Vinyasa, Virya strength och Mobility samt Restorative.

Tony Puustinen

Tony Puustinen är en tidigare intagen som idag är utbildad yoga lärare inspirerad från embodied flow & Anusara där grunden kommer från den klassiska Hatha yogan samt är Reiki healer och han utbildar sig för närvarande även till relations coach.

Samir Sabri

Samir Sabri är en mycket uppskattad och erfaren föreläsare och yogalärare som genom sin starka berättelse väcker många känslor. Men han beskriver också att det finns en väg ut ur kriminalitet och missbruk. För att få människor att kunna och vilja vända sina liv krävs samarbete, vilja och förståelse mellan den enskilde och andra aktörer.

jOjo Norell

jOjo är yoga och meditationsinstruktör och har länge haft meditationen, yogan och löpningen i sitt liv. Han grundade Running Yoga år 2009 som är en träningsform som kombinerar meditation, löpning och yoga. Det handlar inte om hur fort du rör din kropp. Det handlar om hur sakta du rör ditt sinne. jOjos kärlek till musik ges plats genom hans roll som Dj i bl.a Freemove yoga klassen och Ecstatic Dance.