fbpx
\”\”

Jack Stafford

Jack är en trubadur i ordets rätta betydelse, reser världen, en global medborgare. Född i Storbritannien började han sin karriär i Amsterdam och bor nu i Italien. Däremellan har hans turneér tagit honom till över 40 länder. Som en ayurvedisk utövare hjälper Jack människor 1-mot-1 med sina hälsoproblem och livsstilsfrågor genom Ayurveda, den antika konsten av hälsa och livslängd. Som en trubadur sprider han denna kunskap till en bredare publik med låtar som förklarar Ayurvedas läror genom minnesvärda låtar.

Consert

Consert

Sångerna och undervisningen i hans konsert är baserade på Ashtanga Hridaya Sutra Sthana - den fullständiga ayurvediska encyklopedin. Ashtanga Hridaya är den tredje stora avhandlingen på Ayurveda. Den skrevs av Vagbhata runt 7th century (AD 500) i Sutra (poetisk) form. Jack Stafford har översatt begreppen i några av de viktigaste sanskritverserna till 21-talets låtar som människor enkelt kan förstå och komma ihåg.

Ayurveda

Ayurveda

Ayurveda är en urgammal hälsovetenskap, som sätter in den enskilda människan i ett helhetssammanhang. Ayurveda betyder ”kunskap om livet” och beskriver människan som en helhet sammansatt av många egenskaper. Varje individ har sina speciella utmärkande egenskaper som formar hennes personlighet.