fbpx
\”\”

Johan Nilsson

Johan har utforskat Kontaktimprovisation under 10 år.
Han utforskar också och binder samman dans med naturen och naturliga fenomen. Som Biodynamisk Trädgårdsmästare finner han kopplingar genom arbete med Spiraler, Evolution, Rytmer och de olika Elementen.
”Jag tycker om att använda imagination och fascinationen for detaljer som verktyg för att skapa min egen dans och som en guide i kontakt med andra.
I Kontaktimprovisation tycker jag om att relatera till viktutbyte, rymd och jag tycker definitivt om att ta en viss grad av risk”

Kontaktimprovisation

Kontaktimprovisation

Genom att använda Kontaktimprovisation som ett verktyg för att erfara vår egen kropp och dess olika system kommer vi att utforska huden som en yta och som en startpunkt för rörelse. Vi låter dansen utvecklas genom att utforska de föränderliga landskap vår egen hud erbjuder och låter närvaron i någon annans beröring vara en följeslagare i en resa i rörelse, kommunikation och interaktion. Kontaktimprovisation är ett utforskande av dans och rörelse som startar med vår relation till golvet, beröring, vikt och tyngdlagar. Den ger medveten om vår egen kropp och låter sinneserfarenheter vara startpunkten för rörelse. Genom att lära oss hur vi hanterar och svarar på impulser och den icke-verbala kommunikationen mellan kroppar leder den oss in till en dans i Närvaro.