fbpx
\”\”

Josefin Wikström

Josefin har praktiserat och studerat yoga de senaste 25 åren.
Hon har många års erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna som genomgått trauma både i Indien och i Sverige. Klasserna är utformad från detta praktiska arbete och hennes egna upplevelser att yogan och dansen är oerhört enkla, effektiva och glädjefyllda metoder som kan användas av alla.

Josefin är utbildad augusti 2017 genom The trauma institute i Boston USA under ledning av Bessel van der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom traumaforskning. I hennes utbildningar ingår även traumasensitiv yoga via ett flertal utbildningar och samarbete med James Fox, grundare av The prison yoga project USA, samt rörelseterapi med Tripura Kashyap i Indien.

Yogans och dansens kraft bakom murarna

Yogans och dansens kraft bakom murarna

Människan har genom historien alltid dansat, genom glädje och starka känslor, dansen har gett uttryck för vårt inre känslomässiga landskap. Rytm och dans har kraften att skapa en gemenskap utan ord, förlösa negativ stress, skapa glädje och ett starkt kroppsspråk. Klassen är en kombination av element från rörelseterapi och ren glädje från galna Bollywood koreografier och elektroniska rytmer. Vi går igenom hur dans kan hjälpa till vid olika former av traumatiseringar och vad som händer i kroppen på ett djupare plan, hjärnans neurologiska kopplingar och i nervsystemet. Välkommen att dansa som om du vunnit på lotto! Det bästa av allt..ingenting kan bli fel. Inga förkunskaper behövs. Vi dansar barfota och var beredd på att svettas!

Prison Yoga Project

Prison Yoga Project

Studier visar att en majoritet av de intagna i världens fängelser har i någon form blivit utsatta för ett trauma i sin barndom eller i vuxen ålder. Trauman som att ha blivit övergiven, hemlöshet, våld i hemmet, drogmissbruk, bevittnat våld samt blivit utsatta för sexuella övergrepp. Prison Yoga Project använder sig av traumaanpassade evidensbaserade tekniker för att återetablera en känsla av trygghet, kontroll och frihet i den egna kroppen. Vad är ett trauma? Hur påverkar traumatisk stress kroppen och hjärnan? Hur kan yogan lindra posttraumatiskt stresssyndrom och komplex traumatisering? En föreläsning om metoder och tekniker som passar alla som arbetar med människor som varit utsatta för traumatiska upplevelser eller kronisk stress.