fbpx
\”\”

Lisa Josefsson

Lisa Josefsson, danslärare och artist tror att dans är det ögonblicket när det inte finns annat än din kropp, rytmen och dansarna runt dig.

Att dansa i sin ursprungliga form är ett uttryck för en känsla snarare än något som skapats för scenen. Lisa arbetar med olika dansformer som traditionella afrikanska danser, blues och swing, där dans är en genväg för att känna sig fri. Mocambikiska traditionella danser, som Lisa specialiserat sig på är ofta relaterade till traditionella ceremonier där trummans rytmer och den kraftfulla rörelsen leder till en djup andlig närvaro med sig själv och med andra dansare. Du kan vara ledsen, glad eller upphetsad, men var beredd att det kan förändras under vägen.

Traditionell Moçambikansk dans

Traditionell Moçambikansk dans

Anslut till din kropp och känslor genom traditionell moçambikansk dans till levande trummor och sång. Mosambikanska traditionella danser symboliserar ofta olika känslor som makt, krig, kärlek eller firande. De är relaterade till traditionella ceremonier där trummans rytmer och den kraftfulla rörelsen leder till en djup andlig närvaro med sig själv och med andra dansare. Följ oss på resan!

Skaka Loss

Skaka Loss

Trummor hjälper oss att förena kring en sak: rytmen som rör oss. Från omkring den afrikanska kontinenten finns tusentals olika folk med speciella danser och kulturella traditioner. Men om du kommer från norra, centrala eller södra Afrika dansar människor för att komma ihop, uttrycka känslor och känna sig fri. Skaka Loss är en inbjudan till en resa för att känna alla dessa saker utan specifika danssteg. Vi skakar våra kroppar, vi träffas, vi dansar och vi släpper. Följ med på denna dansupplevelse där allt som spelar roll är hur det känns.

I samarbete med: