fbpx
\”\”

Mauri Malfert

Mauri hittade till yogan för 18 år sedan efter att i hela sitt liv ha haft stor passion för rörelse och aktivitet. Ständigt utforskande och sökande så hittade han så småningom även till SOMA MOVE och Animal Flow; två träningsformer där man bara använder sin kropp som motstånd.

SOMA MOVE

SOMA MOVE

Soma Move är ett utmärkt sätt att träna styrka, mobilitet, balans, kraft, rytm och grace. Det består utav en kedja av rörelser som kan utföras av nästan alla. Du kommer att röra dig i ett ständigt flöde av utvalda rörelser som kan anpassas till olika nivåer. Det finns en struktur av mönster i varje klass som kan vara ansträngande och mjukt på samma gång. Rörelserna är till för att utmana dig samtidigt som de hjälper dig att utveckla en mer enhetlig kropp. Rörelserna avlöser varandra och är inte så noggranna i sin teknik och placering som de är engagerade och lustfyllda. Händer och grepp är tongivande och varje rörelse seglar på kraftfulla andetag.

Animal Flow

Animal Flow

Animal Flow är ett träningsprogram som kombinerar markbaserad rörelse med inslag från olika träningsformer i vilka man bara använder sin kroppsvikt som motstånd. I Animal Flow så arbetar man utifrån tre djurformer, Ape, Beast och Crab (ABC i Animal Flow). Alla andra rörelser och övergångar kommer från dem. Utifrån detta så skapar man en kedja av rörelser när de utförs med kontroll hjälper till att öka ens kroppsmedvetenhet och koordination. Fördelen med att arbeta med ett system som Animal Flow är dess mångsidighet, vilket i sin tur gör träningen rolig, energigivande och anpassningsbar utifrån ens förutsättningar.