fbpx
\”\”

Tony Puustinen

Tony Puustinen är en tidigare intagen som idag är utbildad yoga lärare inspirerad från embodied flow & Anusara där grunden kommer från den klassiska Hatha yogan samt är Reiki healer och han utbildar sig för närvarande även till relations coach. Tony har en lång erfarenhet av missbruk, kriminalitet, gäng och anstaltsvistelser (ca10år effektiv tid) innan han kastade in handduken och gjorde en geografisk flykt till Asien vilket ledde till att efter ca 1år som kriminell där nere, blev gripen och hamna inom lås & bom för att efter 6månader blev överflyttad till Sveriges kriminalvård där han avtjänade sitt sista straff och då kom i kontakt med forskningsprojektet yoga på anstalt med Eva Seilitz.

Yogan i kombination med terapeutiska samtal har för Tony varit en väldigt viktig komponent i att uppfostra egot som drev honom bort från kärleken både till sig själv och andra. Idag driver Tony tillsammans med sin flickvän Shala Spiritual junkie som är en yoga studio / center för personlig utveckling i olika former i centrala Göteborg. Tony förmedlar yoga från hjärtat och sårbarheten, samt sina egna erfarenheter i sin transformation som är en livslång process.

Yogans och dansens kraft bakom murarna

Yogans och dansens kraft bakom murarna

Människan har genom historien alltid dansat, genom glädje och starka känslor, dansen har gett uttryck för vårt inre känslomässiga landskap. Rytm och dans har kraften att skapa en gemenskap utan ord, förlösa negativ stress, skapa glädje och ett starkt kroppsspråk. Klassen är en kombination av element från rörelseterapi och ren glädje från galna Bollywood koreografier och elektroniska rytmer. Vi går igenom hur dans kan hjälpa till vid olika former av traumatiseringar och vad som händer i kroppen på ett djupare plan, hjärnans neurologiska kopplingar och i nervsystemet. Välkommen att dansa som om du vunnit på lotto! Det bästa av allt..ingenting kan bli fel. Inga förkunskaper behövs. Vi dansar barfota och var beredd på att svettas!

Prison Yoga Project

Prison Yoga Project

Studier visar att en majoritet av de intagna i världens fängelser har i någon form blivit utsatta för ett trauma i sin barndom eller i vuxen ålder. Trauman som att ha blivit övergiven, hemlöshet, våld i hemmet, drogmissbruk, bevittnat våld samt blivit utsatta för sexuella övergrepp. Prison Yoga Project använder sig av traumaanpassade evidensbaserade tekniker för att återetablera en känsla av trygghet, kontroll och frihet i den egna kroppen. Vad är ett trauma? Hur påverkar traumatisk stress kroppen och hjärnan? Hur kan yogan lindra posttraumatiskt stresssyndrom och komplex traumatisering? En föreläsning om metoder och tekniker som passar alla som arbetar med människor som varit utsatta för traumatiska upplevelser eller kronisk stress.

I samarbete med: